понеделник, 26 март 2007 г.

Българска действителност

Рецепта за:

Повръщнярско-лицемерски-таскебап

Съставки:

- боб чорба
- леща супа
- тъпанари в медиите
- торенти

Краен резултат:

Бъркоч от неврастенящина, еснафлък и псевдо интелигентски "изводи и анализи"


Не знам за вас, но отдавна за мен така нареченото българско медийно съсловие, българска журналистика или още известни като кухи драскачи (за краткост КД), се излага като кифладжии, когато току все в интернет, публичното медийно пространство и/или държавната политика изобщо, започне да се рее, поредния скандал/"интересна" случка в сферата на IT технологиите и бранша изобщо.
Започват се едни локуми, да се излива една помия от псевдо интелектуалско "разбирачество", анализи,тези, твърдения, та чак да ти се доповръща, най-често съчинена от технически неграмотни, прогресо-спъващи, а в конкретния пример и лицемерни КД-та. Поредния и засега последния жив пример, е фиаското с българските торент тракери, разиграващо се през последния месец.
КД, блеснаха отново с тоталната си некомпетеност, но и с изключително точно фокусираната си наглост и гъзо-лизство, спрямо кого ли не. Сега знам, че това не е ново, знам, че чудото отново е за кратко и ли най-много до Видьовден, но ето и докъде паднаха и една от най-смешните бг медии, така наречената "варненска" телевизия М-САТ.


Желая да обърна внимание (поради това че ме мързи не съм посочил с "ограда" конкретния весел момент в картинката) на отношението ъплоуд/даунлоуд на скрийншота (който май е от "Замунда"). Първия въпрос, който ми мина през ума беше "Абе тия в М-САТ, дали са със статус, супер-потребител или просто VIP?"
Мои приятели се ограничиха с това да хипотезират, колко от целите ГИГАБАЙТИ, са порно, но това сигурно само М-САТ си знаят. Вероятно ще излезнат и такива, които ще кажат "Ама това е снимано в зала/в съседчето/рандъм-пърсън-с-хоум. Да бе да, върви доказвай, че нямаш сестра после.

В заключение само ще кажа, че снощи ходих да "активирам" една Виста, на един приятел - под пагон, който си беше "купил" Вистата от някой тракер - дори не се напънах да гледам кой точно....
А и нямаше смисъл.

Чакаме продължение, моля ви развеселявайте ни още.

Няма коментари: